Kameron: Žalim zbog ishoda referenduma, ne i što je održan

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je u Briselu da mu je žao što je izgubio na referendumu o članstvu u EU, ali da ne žali što je održan, jer je to bio ispravan potez.

"Naravno, žalim zbog ishoda, ali ne žalim zbog toga što je referendum bio održan, to je bio ispravan potez", rekao je Kameron novinarima posle samita EU, preneo je AFP.

Istakao je da će blisko sarađivati sa njegovim naslednikom kako bi se obezbedilo da njegov zemlja zadrži što je moguće bliže veze sa Unijom.

"Voleo bih da sam pobedio na referendumu... Tužan sam zbog toga", rekao je Kameron.

Poručio je da Britanija neće okrenuti leđa Evropi i da će on učiniti sve što je u njegovoj moći da "ohrabri blizak odnos" Londona i EU, preneo je Rojters.

Navodeći da postoji "univerzalno poštovanje odluke Britanaca da napuste EU, Kameron je rekao da će ovaj samit EU biti i njegov poslednji.

Prema njegovim rečima, sastanak u Briselu je protekao u atmosferi "tuge i žaljenja", ali je rasprava bila "veoma pozitivna, smirena i puna razumevanja da Britanija i EU treba da imaju bliske odnose".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво