Britanija dobija novi referendum ako pristane da je EU čuva?

Ministar zdravlja Velike Britanije Džeremi Hant tvrdi da bi ta zemlja mogla da održi drugi referendum o članstvu u Evropskoj uniji ukoliko postigne dogovor s EU kojim bi dozvolio potpunu kontrolu svojih granica po pitanju migranata, navodi Rojters.

Džeremi Hant je napisao ovo u pismu koje je u ponedeljak objavio britanski dnevni list Dejli telegraf.

Prema Hantu, britanski premijer koji bi na toj funkciji nasledio Dejvida Kamerona trebalo bi da dobije šansu da pregovara sa Briselom pre nego što Britanija preda obaveštenje o napuštanju EU u roku od dve godine, kako bi se britanskoj javnosti ponudio bilo kakav dogovor o migraciji.

"Dakle, pre nego što sat počne da otkucava, trebalo bi da ispregovaramo dogovor i ponudimo ga britanskom narodu, bilo na referendumu ili putem manifesta Konzervativne partije na novim parlamentarnim izborima", naveo je Hant.

Rojters navodi da je urednik političke rubrike magazina Spektejtor juče na Tviteru napisao da će se Hant "vrlo verovatno" kandidovati za naslednika Kamerona na mestu premijera.

Skaj njuz je sinoć objavio, a Rojters preneo, da i britanski ministar za rad i penzije Stiven Kreb razmatra opciju da se kandiduje za Kameronovog naslednika na funkciji predsednika vlade Velike Britanije.

Britanska televizija je, pozivajući se na neimenovane izvore, javila da će Kreb i državni sekretar za preduzetništvo Sadžid Džavid, koji su bili za ostanak Britanije u EU, ispitati raspoloženje među poslanicima Konzervativne partije u parlamentu o njihovoj zajedničkoj kandidaturi, pri čemu bi Džavid trebalo da postane ministar finansija.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво