Evropski savet zaseda zbog Bregzita, od Kamerona očekuju plan

Lideri EU se okupljaju u punom sastavu posle britanskog referenduma, ali neće imati jasnu sliku kako, kada i da li će biti pokrenuta procedura za izlazak Britanije iz EU. Upravo će se to očekivati od Dejvida Kameruna - jasnija slika o tome koji su sledeći potezi u Britaniji, koja je izložena seriji potlitičkih potresa.

U samoj Evropskoj uniji postoje razlike između onih koji žele da počne procedura "razvoda" Velike Britanije i EU, kako bi se skratio preriod koji loše utiče na ekonomiju u Britaniji ali i EU, javlja dopisnik RTS-a.

Čuju se glasovi mnogih, Angela Merkel je rekla da Evropa ne treba da kažnjava Britance zbog izbora ali da Evropa treba da se zaštiti od ekonomskih posledica.

Evropljani smatraju da članstvo u EU nosi prednosti i da ako ste izvan tog kluba ne možete imati iste prednosti i to je poruka koja treba da obeshrabri slične poteze kao što je referendum u Britaniji.

Koje su pozicije 27 članica znaće se kasnije, a sutra će se sastati i bez Kamerona kako bi bez Britanije razgovarali koji su predstojeći potezi. To nikoga ne raduje, pošto treba pregledati 80.000 strana u kojima piše šta će i pod kojim uslovom važiti u Britaniji, ali tek kada iz Britanije stave do znanja koja je njihova konačna odluka.

Peticija kojom se poziva na revidiranje rezultata referenduma o članstvu Velike Britanije u EU trebalo bi da bude razmotrena na današnjoj sednici parlamentarnog komiteta.

Do sada peticiju je potpisalo tri miliona ljudi, a da bi parlament razmotrio peticiju koja se nalazi na zvaničnom sajtu britanskog parlamenta, ona treba da sakupi najmanje 100.000 potpisa.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара