Peskov: Bregzit ne treba porediti sa raspadom SSSR-a

Kremlj veruje da referendumska odluka da Velika Britanija izađe iz EU pokazuje da Unija ulazi u turbulentna vremena, ali da bi bilo pogrešno povlačiti paralele s krahom Sovjetskog Saveza, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da je Rusija zainteresovana za "stabilan, napredan i predvidiv evropski prostor spreman za saradnju s Rusijom", prenela je agencija Tas.

"Mnogi se sećaju tog vremena neizvesnosti kada se raspao Sovjetski Savez. Bilo bi nerazumno povlačiti paralele, ali period turbulencije, neizvesnosti i nepredvidivosti je čvrsta činjenica. Svi znamo da se takvi periodi dešavaju u istoriji raznih država", rekao je Peskov novinarima.

Rekao je da Rusija želi obnavljanje odnosa s Velikom Britanijom bez obzira na to kakvu će odluku London doneti u pogledu EU.

Dodao je da je rano govoriti da li Rusija planira da potpiše zaseban sporazum o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji s Velikom Britanijom ako izađe iz EU.

"Da li će Velika Britanija biti deo EU ili ne, to ne isključuje bilateralnu dimenziju naših odnosa. Mi tradicionalno pozivamo na oživljavanje naših odnosa i oživljavanje veza u oblastima u kojima su ih Britanci unazadili", rekao je Peskov.

Portparol predsednika Vladimira Putina je rekao da je EU bila i da će biti najvažniji ruski trgovinski i ekonomski partner i da će se uprkos postojećim razlikama Moskva i dalje fokusirati na izgradnju uzajamno korisnih veza sa EU i celini i bilateralno s njenim članicama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи