Veliki požar u Antaliji, evakuacija desetina ljudi

Turske vlasti evakuišu desetine ljudi iz dela letovališta Antalija na Sredozemnom moru, nakon što se veliki šumski požar proširio od uvale Adrasan prema antičkom lokalitetu Olimpos.

Hurijet dejli njuz navodi da je požar izbio u petak u delu Antalije pod imenom Kumluča, a da se danas ponovo rasplamsao u Adrasanu.

Navodi se da su dva helikoptera i avion angažovani za borbu protiv požara kako bi pomogli vatrogascima iz Antalije.

List dodaje da gašenje požara otežava vetar, zbog čega su vlasti i donele odluku o evakuaciji iz predostrožnosti iz Adrasana i Olimposa.

Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je za Blic da je skoro siguran da srpske turističke agencije nemaju u ponudi ova letovališta.

"Taj deo obale namenjen je isključivo za turske državljane. Ako ima naših to je samo ako su otišli na put individualno", rekao je Seničić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи