Demonstranti upali na Trampov teren za golf u Škotskoj

Noseći transparente na kojima piše "Zaustavite mržnju" i "Ljubav pobeđuje mržnju" demonstranti su zauzeli brdo koje se uzdiže iznad golf kluba "Tramp internešenel golf links" na severoistoku Škotske, prenela je agencija AFP.

Demonstranti koji nose zastave Meksika upali su na teren za golf u vlasništvu najizglednijeg kandidata Republikanske stranke za predsednika SAD Donalda Tampa, koji se trenutno nalazi na tom imanju.

Zaposleni tog kluba su počeli da odvraćaju novinare u trenutku kad su demonstranti počeli da ulaze na golf teren, mašući zastavama gej pokreta u bojama duge, kao i zastavama Meksika.

Meksičku zastavu istakli su i susedi čija se imanja graniče sa Trampovim, kao simbol solidarnosti sa narodom Meksika, pošto je Tramp prethodno dao više izjava kojima kritikuje Meksikance, a takođe je najavio izgradnju ograde na granici između SAD i Meksika.

"Posebno želim da ovu zastavu vide američki novinari", izjavio je Dejvid Miln, čija kuća gleda na golf klub i 18. rupu na golf terenu.

"Ako on bude izabran za predsednika, SAD će za nedelju dana krenuti u rat, a za dve nedelje će bankrotirati. Čovek je idiot", rekao je Miln.

Tramp je na pitanje novinara da li mu nedostaje podrška evropskih lidera, od kojih su neki kritikovali njegov predlog da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, rekao da mu to nije važno.

"Baš me briga. To nije važno. Mene podržava američki narod i to mi je važno", zaključio je Tramp.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се