Junker: Zašto britansko pismo o razvodu čekati do oktobra?

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da planirani odlazak Britanije iz EU nije "prijateljski razvod" i zatražio da on bude što brži.

Junker je sinoć za nemačku državnu televiziju ARD rekao da ne razume zašto je britanskoj vladi potrebno da do oktobra odlučuje da li će poslati pismo o razvodu Briselu i da bi ga on odmah želeo.

On je priznao da se EU nadala da će Velika Britanija ostati, a da je sada ključno odvajanje obaviti što pre i što bezbolnije.

Junker je za nemački Bild rekao i da od samog britanskog EU komesara Džonatana Hila zavisi da li će ovaj britanski lord ostati na svojoj funkciji u Briselu.

Za 73 britanska poslanika u Evropskom parlamentu, Junker je rekao da mogu da odu i pre okončanja mandata 2019, pogotovo oni evroskeptični koji su "radili protiv institucije kojoj pripadaju".

Junker je rekao da je situacija drugačija u slučaju oko 1.000 Britanaca zaposlenih u EU birokratiji, jer oni po rečima predsednika Evropske komisije rade za Brisel, a ne za London.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво