Kremlj očekuje poboljšanje odnosa sa Velikom Britanijom

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da se nada da će se odnosi Rusije i Velike Britanije poboljšati nakon što su Britanci na referendumu podržali izlazak zemlje iz EU. S druge strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov smatra da je ishod referenduma u Britaniji unutrašnja stvar britanskog naroda.

Dmitrij Peskov je, povodom podrške Bregzitu na referendumu u Velikoj Britaniji, ocenio da su trenutni odnosi između Rusije i Britanije "prilično komplikovani", preneo je Tas.

Peskov je dodao da se Moskva nada da će razumevanje potrebe za izgradnjom dobrih odnosa preovladati u novim okolnostima.

"Rusija želi da EU ostane vodeća ekonomska sila, koja je prosperitetna, stabilna i predvidiva", rekao je Peskov na konferenciji za novinare, a prenosi Rojters.

Oglasio se i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji je rekao da referendum odražava volju građana, a da je britanski referendum unutrašnja stvar britanskog naroda.

Predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosacov smatra da će ishod referenduma u Velikoj Britaniji uticati ne samo na EU, već i na odnose Rusije sa Britanijom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво