Uzbuna u Briselu zbog lažnog eksploziva, uhapšen muškarac

U centru Brisela je oko 05.30 uhapšen muškarac za kojeg se sumnjalo da je opasan eksplozivom, zbog kojeg je evakuisan trgovinski centar i dve metro stanice. Eksploziv nije pronađen ni u tržnom centru, ni kod uhapšenog, saopštilo belgijsko državno tužilaštvo.

Belgijsko državno tužilaštvo potvrdilo je da je 26-godišnji muškarac uhapšen, ali je navelo da kod njega niti u blizini šoping centra nije pronađen eksploziv, prenela je agencija AP.

"Osumnjičeni je trenutno na ispitivanju. Eksploziv nije pronađen", izjavila je portparol državnog tužioca u Briselu Ine Van Vimerš.

Kasnije se ispostavilo da je muškarac imao lažni pojas sa eksplozivom, koji je bio napunjen solju, a on je sam pozvao policiju da prijavi sumnju na bombu.

Televizija RTL je, pozivajući se na anonimne izvore, objavila da uhapšeni možda ima mentalnih problema.

Incident se dogodio u trgovinskom centru "Siti 2" u samom centru Brisela, prenosi sajt RT.

Građani su prijavili da su videli muškarca kako se čudno i sumnjivo ponaša u blizini tog trgovinskog centra.

Nakon što je prijavljeno da je u trgovinskom centru postavljena bomba, policija je blokirala čitavo područje, kao i obližnji bulevar i metro stanicu "Rožije".

Građani su na društvenim mrežama naveli da su evakuisane stanice De Bruker i Šuman, koja se nalazi u blizini institucija Evropske unije. 

Belgijski premijer Šarl Mišel je za televiziju RTL izjavio da je "situacija veoma ozbiljna" i zakazao krizni sastanak vlade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво