Džihadisti preoteli dva sela na severu Sirije

Pripadnici Islamske države preoteli su dva sela od sirijskih snaga koje podržavaju SAD i ubili više njihovih meštana kada su pokrenuli iznenadni napad na severu Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Direktor opservatorije, čije je sedište u Velikoj Britaniji, Rami Abdel Rahman rekao je da je koalicija predvođena SAD, koja podržava Sirijske demokratske snage (SDF) izvršila niz vazdušnih napada kako bi odbranila sela.

Najmanje četiri pripadnika snaga SDF su poginula u sukobima, a više njih je ranjeno, dodao je Rahman, preneo je AFP.

Opservatorija navodi da je Islamska država rasporedila malu grupu džihadista, među kojima je bio i jedan vozač automobila natovarenog eksplozivom, u sela jugoistočno od njihovog uporišta Manbidž.

Sirijske demokratske snage, koje podržavaju SAD, zauzele su sela prethodnih nedelja tokom borbe za Manbidž.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво