Kameron: Zagovornici Bregzita hoće da unazade i podele Britaniju

Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je da zagovornici istupanja Velike Britanije iz EU žele da unazade zemlju i da podele britansko društvo umesto da ga ujedine.

Kameron je, u članku objavljenom u listu Sandej telegraf, naveo da jedan od vođa kampanje za Bregzit Najdžel Faradž ima "opasnu" viziju budućnosti Velike Britanije i njene uloge u svetu.

"Da li ćemo izabrati viziju Najdžela Faraža, koja unazađuje Britaniju i deli, umesto da ujedinjuje narod, a takođe dovodi u pitanje motive svih onih koji imaju drugačije mišljenje ili ćemo umesto toga izabrati tolerantnu, liberalnu Britaniju, zemlju koja ne smatra da su za njene probleme krive druge grupe ljudi, zemlju koja ne živi u prošlosti već gleda u budućnost sa nadom, optimizmom i samouverenošću? Mislim da će odgovor na to odrediti Britaniju na dugi vremenski period", istakao je Kameron.

Ponovio je da će biti "velika greška" ako građani na referendumu zakazanom za 23. jun izaberu izlazak iz EU, dodajući da će to rezultirati neizvesnošću tokom narednih gotovo deset godina.

Zagovornik napuštanja Unije i bivši gradonačelnik Londona Boris Džonson rekao je da mogućnost glasanja za Bregzit na predstojećem referendumu nudi Britancima "životnu šansu" da promene svoje živote i stanje u društvu.

Kampanja uoči referenduma obustavljena je u četvrtak, posle ubistva proevropski orijentisane laburističke poslanice Džo Koks.

Britanci će se 23. juna izjasniti da li će njihova zemlja ostati u Uniji, a veruje se da će obe strane do tada nastaviti kampanju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво