Lavrov: SAD štede ogranak Al Kaide u Siriji

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da je moguće da SAD nameravaju da upotrebe ogranak Al Kaide u Siriji da sruše vladu sirijskog predsednika Bašara el Asada.

U obraćanju na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu Lavrov je rekao da je glavni razlog za produžetak borbi u Siriji oklevanje sirijskih opozicionih grupa, koje podržavaju SAD, da se distanciraju od Fronta El Nusra, ogranka Al Kaide u Siriji.

"SAD možda ovde igraju neku igru i možda žele da zadrže El Nusru u nekom obliku i iskoriste ga da svrgnu režim", rekao je Lavrov.

Takođe, Lavrov je komentarisao upozorenje državnog sekretara SAD Džona Kerija da Vašington gubi strpljenje sa Rusijom pošto je prekid vatre u Siriji, uspostavljen uz posredovanje SAD i Rusije, doveden u pitanje uglavnom zato što ga navodno krše Asadove snage uz vazdušnu podršku Rusije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи