Supruga napadača iz Orlandu pod istragom zbog moguće umešanosti

Nur Salman, supruga napadača Omara Matina, koji je ubio 49 ljudi u Orlandu, nalazi se pod istragom i mogla bi da bude optužana za saučesništvo u ubistvu i pokušaju ubistva.

Američka televizija Foks njuz objavila je, pozivajući se na izvor u tužilaštvu, da je Matinova supruga Nur Salman znala za njegove planove i da ništa nije uradila da ga spreči.

Salmanova je navodno rekla policiji da je pokušala da odgovori Matina od napada u noćnom klubu, prenosi Bi-Bi-Si.

Policija od nedelje ispituje suprugu napadača, ali je nije uhapsila.

Federalni istražni biro je saopštio da je Matin pre napada nekoliko puta posećivao gej klub i da je kontaktirao jednog muškarca na onlajn apilkaciji za upoznavanje za homoseksualce.

Bivša Matinova supruga Sitora Jusufij izjavila je da je on bio nestabilan i sklon emocionalnim ispadima dok su bili zajedno, ali da nikada nije ispoljavao radikalističke stavove, prenosi AP.

Sitora Jusufij je u intervjuu za Si-En-En u utorak uveče rekla da već neko vreme nije razgovarala s Matinom, ali da ne bi bila iznenađena kada bi saznala da je vodio dvostruki život.

Vlasnik drugog gej kluba u Orlandu Majkl Bas izjavio je da je od Matina prošle sedmice na Fejsbuku dobio zahtev za prijatelja, ali da ga je odbio jer na njegovoj listi prijatelja nije video ništa što bi ga povezalo s gej klubom.

Matin (29) iz Port Luisa na Floridi otvorio je vatru u noći između subote i nedelje u noćnom gej klubu u Orlandu na Floridi i ubio 49 ljudi, a 53 ranio, pre nego što ga je ubila policija.

To je najteži oružani napad u istoriji SAD. Među žrtvama ima 23 Portorikanca i tri Meskikanca.

Odbor Senata za unutrašnju bezbednost, koji istražuje napad, zatražio je informacije od bezbednosne kompanije u kojoj je Matin bio zaposlen, o njegovim radnim odgovornostima i mogućoj povezanosti s terorizmom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи