Fejsbuk pokrenuo "proveru bezbednosti" u SAD

Fejsbuk je, posle masakra u Orlandu, na Floridi u kom je ubijeno 50 ljudi, prvi put u SAD aktivirao funkciju "provera bezbednosti" (Safety Check).

Ta funkcija je prvi put uvedena u oktobru 2014. godine i omogućava korisnicima da objave da su bezbedni kada je u pitanju neka prirodna nepogoda ili kriza.

"Probudivši se jutros, užasnuo sam se kada sam čuo za pucnjavu u Orlandu. Moje misli i molitve su uz žrtve, njihove porodice i LGBT zajednicu", objavio je na svom zvaničnom nalogu direktor Fejsbuka Mark Zakerberg.

Posle napada na društvenim mrežama ubrzo je otvorena tema #PrayforOrlando.

Najmanje 50 osoba je ubijeno, a 53 su ranjene u najmasovnijoj pucnjavi u istoriji SAD u noćnom gej klubu u Orlandu na Floridi.

Napadač, koji je ubijen, identifikovan je kao američki državljanin avganistanskog porekla Omar Maten. Maten se zakleo na vernost Islamskoj državi, koja je preuzela odgovornost za napad.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво