NRC: Džihadisti ubijaju civile koji beže iz Faludže

Norveški savet za izbeglice upozorava da pripadnici Islamske države ubijaju civile koji pokušavaju da pobegnu od sukoba između iračkih snaga i džihadista u Faludži.

Pripadnici ID su, kako je precizirala Međunarodna humanitarna organizacija Norveški savet za izbeglice (NRC), pucali na civile, koji su pokušali da pređu reku Eufrat, a tom prilikom je nekoliko njih poginulo.

NRC je u izveštaju, objavljenom kasno sinoć, naveo i intervjue sa osobama, koje su uspele da pobegnu od sukoba, preneo je AP.

Organizacija je nedavno ocenila da je u toku "ljudska katastrofa" u Faludži, gde je, kako tvrdi, oko 50.000 civila zarobljeno dok se zaoštravaju sukobi između iračkih snaga i džihadista.

Iračke snage, uz pomoć vazdušnih napada koalicije oko SAD, pokušavaju da oslobode Faludžu, koja se nalazi na samo 50 kilometara zapadno od Bagdada i predstavlja jedno od glavnih uporišta džihadista, ali je operacija u zastoju od prošle nedelje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво