Napad radikalnih islamista u Kazahstanu, šestoro mrtvih

Šest osobe je ubijene, od kojih troje napadača, i još 10 je ranjeno kada su radikalni islamisti opljačkali radnju sa oružjem i napali vojnu bazu u Kazahstanu. Potraga za saučesnicima je u toku.

U napadu više od 20 islamista poginuli su radnik prodavnice i dva vojnika u gradu Aktobu, rekao je ministar policije. Povređeno je deset osoba, od kojih devet vojnika

Ministar policije je rekao da su napadači bili pripadnici jedne "netradicionalne religijske sekte", što je termin kojim se opisuju radikalni islamisti.

"Zahvaljujući kontraoperaciji jedan od napadača je uhapšen, trojica su ubijena, a jedan od njih je povređen. Nekoliko saučesnika su bili blokirani, dok su drugi uspeli da pobegnu. Potraga za njima je u toku", rekao je porparol ministra Almas Sadubajev.

Mladići su prvo opljačkali dve prodavnice oružja u Aktobu, nakon čeka su policija i naoružani muškarci počeli da pucaju jedni na druge.

Kako prenose mediji, policija ovaj incident tretira kao protivterorističku operaciju.

Neki lokalni mediji su preneli, pozivajući se na bolničke izvore, da je povređeno 20 osoba.

Lokalni mediji su ranije danas javili da su šoping centri u Aktobu, gradu od 300.000 stanovnika na severozapadu Kazahstana, bili su evakuisani.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво