Ruski centar: Kurde i dobrovoljce napalo 2.000 islamista

Četrdeset osoba je ubijeno, a oko sto ranjeno u napadu Fronta el Nusra na grad Alep, nakon čega su se islamisti sukobili sa kurdskom milicijom i dobrovoljcima, prenosi RT. Ruski centar za nadzor primirja u Siriji upozorava da je više od 1.000 militantnih aktivista počelo ofanzivu na položaje sirijske vojske jugozapadno od Alepa.

Ruska vojska je saopštila da je u artiljerijskom napadu Fronta el Nusra na grad Alep ubijeno više od 40 osoba, prenosi RT.

U napadu je uništena policijska stanica, a ozbiljno je oštećeno i nekoliko stambenih objekata. Među žrtvama ima civila, bezbednosnih zvaničnika i vojnika, a povređeno je oko 100 osoba.

Nakon tog napada, militanti su se sukobili sa Kurdima i dobrovoljcima na severu Alepa. Procenjuje se da u sukobima na stranti militanata učestvuje oko 2.000 boraca iz različitih terorističkih organizacija, saopštio je ruski centar za nadzor primirja u Siriji, javile su agencije.

"Posle intenzivnih artiljerijskih priprema, militantni aktivisti oružanih grupa Džabhat el Nusra (koja je zabranjena u Rusiji) i Ahrar ah Šam napali su položaje kurdske milicije i dobrovoljaca među lokalnim stanovnicima u distriktu Šeih Maksud na severu Alepa", rekao je portparol ruskog centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji, prenosi Tas.

Kako je naveo, na obodima Šeih Maksuda se vode ljute borbe, a nekoliko oklopnih vozila je uništeno.

Ruska strana podsetila je da je, kao i sirijska vojska, obustavila operacije protiv islamista na zahtev SAD, što je omogućilo terorističkim snagama da se regrupišu.

Ruski centar za nadzor primirja u Siriji saopštio je ranije danas da je više od 1.000 militantnih aktivista počelo ofanzivu na položaje sirijske vojske jugozapadno od Alepa, javio je Rojters.

Ruski centar je naveo, pozivajući se na tvrdnje civila u Alepu, da su se naoružane grupe, delimično sačinjene od turskih vojnika, pojavile severno od tog grada.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи