UNHCR: Izuzetno smrtonosna godina za migrante u mediteranu

Najmanje 880 migranata utopilo se tokom proteklih sedam dana u pokušaju da pređu Sredozemno more, saopštila je agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice.

U saopštenju UNHCR-a se navodi da se ova godina "pokazala kao izuzetno smrtonosna", pošto se od početka godine u brodolomima i prevrtanjima čamaca utopilo 2.510 ljudi, preneo je Rojters.

Radi poređenja, u istom periodu lani je u sličnim incidentima stradalo 1.855 migranata, pokazuju podaci UNHCR-a.

"Krijumčari baš u ovom trenutku ukrcavaju ljude u čamce koji uopšte nisu podesni za plovidbu. Dešava se da čim čamci zaplove krijumčari zovu spasioce", izjavio je portparol UNHCR Vilijam Spindler.

"Spasioci su u trci s vremenom dok pokušavaju da stignu do migranata pre nego što njihovi čamci potonu, a u nekim slučajevima uopšte ni ne stignu na vreme", istakao je Spindler.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи