Doživotna kazna za eksploziju bombe u somalskom avionu

Vojni sud u Mogadišu je osudio na doživotnu kaznu zatvora dvojicu muškaraca proglašenih krivim za postavljanje bombe u avion "Dalo erlajnsa", kojeg je srpski pilot uspeo da prizemlji uprkos velikoj rupi u trupu letelice.

Do eksplozije je došlo u avionu "erbas A-321-111" somalske avio-kompanije sa 75 putnika i članova posade, nedugo posle poletanja sa aerodroma u Mogadišu 2. februara.

Pilot Vladimir Vodopivec (64), koji je upravljao tim avionom, uspeo je bezbedno da ga spusti na aerodrom u Mogadišu uprkos tome što je eksplozija raznela deo trupa kod desnog avionskog krila.

Bivši bezbednosni službenik tog aerodroma Abdiveli Muhamed Maov osuđen je zbog izrade bombe koja je izazvala eksploziju u avionu, a koja je bila sakrivena u laptop računaru. Drugi osuđeni, Arejs Haši Abdi, osuđen je u odsustvu.

U eksploziji, za koju je odgovornost preuzela ekstremistička grupa El Šabab, poginuo je jedan putnik, Abdulahi Abdisalam Borle, za kojeg se sumnja da je uneo bombu u avion.

Nedugo posle eksplozije je u jednom gradu severno od Mogadiša pronađeno telo za koje se veruje da pripada Borleu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво