NATO traži od članica da se suprotstave Rusiji

Parlamentarna skupština NATO-a, koja danas završava trodnevno prolećno zasedanje u Tirani, zatražila je od zemalja članica da se suprotstave vojnoj odlučnosti Rusije i da bolje podele teret zajedničke odbrane.

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a američki advokat Majkl Tarner rekao je da "agresivnost Rusije ima cenu" i pozvao evropske partnere da povećaju budžetske izdatke predviđene za odbranu, prenosi AP.

"Moskva je odlučila da joj je zaštita sopstvenih interesa bolja ukoliko radi protiv nas, umesto sa nama. Izazov iz Rusije je pravi i ozbiljan", rekao je Tarner.

Zamenik generalnog sekretara NATO-a Aleksander Veršbou rekao je da bi NATO nastavio dijalog sa Rusijom, "ali stvari ne mogu da se vrate na uobičajeno stanje... sve dok Rusija ponovo ne pokaže poštovanje za međunarodno pravo i norme međunarodnog ponašanja".

Naglasio je da će se članice NATO-a, tokom održavanja samita u julu u poljskoj prestonici Varšavi, truditi da ojačaju odbrambene kapacitete Alijanse i logističku podršku drugim članicama koje se graniče sa Rusijom.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи