Velike poplave na jugu Nemačke, četiri žrtve

Najmanje četiri osobe, među kojima je jedna devojčica, stradale su, a više njih je povređeno u poplavama izazvanim jakom kišom i olujnim nevremenom koje je noćas zahvatilo južni deo Nemačke. Pričinjena je i znatna materijalna šteta.

Devojčica (13) je nastradala kada ju je udario voz dok je pokušavala da pronađe zaklon od kiše ispod železničkog mosta. Dečak (12) koji je bio sa njom nije fizički povređen, ali je pretrpeo veliku traumu, saopštila je policija u Alenu, prenosi AFP.

Nevreme je najviše pogodilo pokrajinu Baden-Virtemberg gde je, kako je saopštio Nemački hidrometeorološki zavod, na nekim mestima za sat vremena palo kiše koliko inače padne za pola meseca, a negde je palo 70 litara kiše po metru kvadratnom.

U mestu Vajsbah nastradao je muškarac (60) u podzemnoj garaži koji nije uspeo da se spasi od bujice. U tom mestu povređeno je više ljudi.

U mestu Švebiš Gmind poginule su dve osobe. Prema podacima kriznog štaba u Baden-Virtembergu, vatrogasac koji je pokušavao da izvuče čoveka iz nabujale vode na železničkoj stanici nastradao je zajedno sa njim, prenose nemački mediji.

Nivo reka Rems i Jozefbah u nedelju posle podne narasle su za veoma kratko vreme. Većina objekata u Švebiš Gmindu su potopljena, a lokalni mediji navode da je reč o "poplavi veka".

Mnogi putevi i ulice prekriveni su blatom, muljem, slomljenim granjem, uništene su neke kuće.

Ciklon Elvira opuštošio je i pokrajine Severnu Rajnu-Vestfaliju, Tiringiju i Bavarsku, kao i Severnu Rajnu-Falačku, a na nekim delovima došlo je do odrona zemljišta.

Meteorolozi očekuju smirivanje vremena sutra, dok bi danas novi front mogao na zapadu Nemačke da izazove novo nevreme sa obilnim padavinama i gradom. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво