Udari groma u Francuskoj, Nemačkoj, Poljskoj, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula a desetine su povređene u udarima groma u razlitičitim delovima Evrope, od Pariza pa do Nemačke i Poljske.

Na jugu Poljske poginuo je muškarac kojeg je udario grom dok se spuštao sa planine Babia Gora, preneli su lokalni mediji.

Od udara groma povređene su još tri osobe u istoj oblasti Poljske, dok se jedan čovek utopio u poplavi, preneli su TVN24 i agencija PAP.

Jedanaest osoba, među kojima 10 dece, povređeno je kada je grom udario u park Monso u Osmom arondismanu na severozapadu Pariza, rekao je lokalni zvaničnik, dodavši da je šestoro dece zadobilo teške povrede, javljaju francuski mediji.

"Trenutno ih je 11 povređeno, od kojih 10 dece i jedna odrasla osoba koja je bila u njihovoj pratnji", rekao je Vensan Baladi iz lokalne službe za bezbednost Osmog arondismana, prenosi AFP.

On je dodao da je grom udario iznenada i da deca imaju opekotine.

U fudbalski teren u zapadnoj Nemačkoj danas je, takođe, udario grom, na kraju dečje utakmice, pri čemu je povređeno 35 osoba, od kojih tri teško, javlja AFP.

Do incidenta je došlo na terenu u gradu Hopšteten, saopštila je policija.

Grom je udario direktno u sudiju dečje utakmice i on je hitno prebačen u bolnicu.

Incident u Nemačkoj dogodio se samo par sati nakon što je grom udario u park Monso u Osmom arondismanu na severozapadu Pariza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво