Šri Lanka: Oko 100 osoba poginulo u klizištu?

Veruje se da je oko 100 osoba, koje se vode kao nestale, poginulo pri pokretanju klizišta u Šri Lanci, saopštili su zvaničnici nakon neuspešne potrage za preživelima.

Centar za upravljanje katastrofama (DMC) saopštio je da je 67 tela pronađeno u najteže pogođenoj oblasti Kegale, gde se 99 osoba i dalje vodi kao nestalo.

"Vojska nastavlja potragu, ali nema nade da će biti pronađeni preživeli", rekao je za AFP portparol DMC-a Pradip Kodipili.

U poplavama, koje su prošle nedelje izazvale jake kiše širom zemlje, poginulo je 37 osoba, pored onih koji su stradali usled pokretanja klizišta, dodao je DMC.

Vojni zvaničnik u Kegalu, koji je udaljen oko 100 kilometara od Kolomba, rekao je da spasilačke operacije ometaju stalne kiše u regionu, preneo je AFP.

Vlada je saopštila da je više od 600.000 ljudi raseljeno zbog poplava i klizišta, koje je izazvala snažna kiša, ali da se većina njih vratila nakon opadanja vodenih tokova.

Šri Lanka primila je humanitarnu pomoć iz drugih zemalja, među kojima je i susedna Indija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи