Sukob Trampovih pristalica i protivnika, desetine uhapšenih

Policija u San Dijegu uhapsila je 35 osoba nakon što su se u petak, po završetku mitinga najverovatnijeg republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, međusobno sukobile njegove pristalice i protivnici. Niko nije povređen u sukobima niti je pričinjena materijalna šteta, saopštila je policija.

Sukobi su izbili na ulicama San Dijega, nakon što se ispraznila konferencijska sala u kojoj je Tramp održao miting uoči unutarstranačkih izbora u Kaliforniji, zakazanih za 7. jun.

Policija je okupljanje ispred konferencijskog centra u gradu, koji se nalazi nedaleko od granice sa Meksikom, proglasila nezakonitim, preneo je Bi-Bi-Si.

Nekoliko desetina policajaca je raspoređeno kako bi razdvojilo Trampove pristalice i protivnike, koji su se međusobno vređali, dok su pojedini demonstranti policajce gađali flašama vode.

Stanovništvo u San Dijegu trećinom je latinskog porekla, a stotine hiljada ljudi svakodnevno nelegalno prelazi granicu sa Meksikom.

Tramp je poručio da će izgraditi zid na granici kako bi sprečio priliv ilegalnih imigranata.

On je na svom nalogu na Tviteru ocenio da se policija nakon mitinga "fantastično izborila sa nasilnicima, koji su pokušali da ugroze veoma miran i posećen skup".

Tramp je osvojio dovoljan broj delegata da bi osvojio nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD, a zvanično će biti imenovan kandidatom republikanaca na ključnoj stranačkoj konvenciji u Klivlendu u julu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво