Oštrije sankcije za Severnu Koreju

Evropska unija je pooštrila sankcije protiv Severne Koreje pri čemu je gotovo u potpunosti zabranjena trgovina i putovanja nakon što je Pjongjang izvršio nuklearnu probu i lansirao raketu.

Pjongjangu je, takođe, zabranjeno da trguje sa zemljama EU luksuznom robom ili proizvodima povezanim sa naftom, a članice ne mogu da ulažu u rafinerije, rudarsku i hemijsku industriju Severne Koreje, prenosi Rojters.

"Pošto akcije Severne Koreje predstavljaju ozbiljnu pretnju za međunarodni mir i bezbednost u regionu i šire, EU je odlučila da proširi sankcije", navodi se u saopštenju Evropskog saveta.

Severna Koreja je 6. januara izvela nuklearnu probu dok je raketu lansirala 7. februara, podseća Rojters.

SAD navodi da je pri lansiranju korišćena zabranjena tehnologija balističkih projektila, dok Pjongjang tvrdi da je lansirao satelit u orbitu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи