Potraga za egipatskim avionom sužena na pet kilometara

Šef egipatske službe za istragu avionskih nesreća rekao je da je potraga za ostacima aviona "Idžipt era", koji se prošle nedelje srušio u Mediteran nedaleko od Aleksandrije kada je poginulo 66 putnika i članova posade, sužena na zonu od pet kilometara na osnovu SOS signala upućenog iz aviona.

Kapetan Ajman el Mokadem je dodao da je "Erbas" prosledio egipatskim vlastima informaciju o lokatoru predajnika za SOS signal iz srušenog aviona (ELT).

Neimenovani zvaničnik iz egipatskog istražnog tima razjasnio je danas da informacija o signalu datira od dana nesreće 19. maja i da novi signal nije pronađen, prenosi AP.

Crna kutija, međutim, još nije pronađena, a Egipat je angažovao dve strane kompanije koje bi mogle da pomognu u njihovom lociranju.

Avion "Idžipt era" se srušio u Sredozemno more pre osam dana, severno od obale Egipta, nedaleko od grčkog ostrva Krit, a za ostacima tragaju grčki, egipatski, francuski, američki i brodovi drugih zemalja.

Stručnjaci smatraju da se olupina aviona nalazi na dubini od oko 3.000 metara.

Francuska agencija za istraživanje avionskih nesreća BEA je saopštila da je brod "Laplas" upućen na područje nesreće sa tri detektora za lociranje crnih kutija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво