Tramp osvojio nominaciju za predsednika SAD

Američki milijarder Donald Tramp osvojio je dovoljan broj delegata za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD, objavila je agencija AP na osnovu prebrojavanja koje su sami izvršili.

Tramp, jedini preostali pretendent u trci za nominaciju posle odustajanja ostalih pretendenata, zvanično će biti imenovan za kandidata Republikanaca na stranačkoj konvenciji u Klivlendu u julu, navodi AP.

Tramp je, prema američkoj novinskoj agenciji, osvojio 1.237 glasova koliko je neophodno za nominaciju nakon što je nekoliko do sada neopredeljenih delegata reklo da će ga podržati na konvenciji.

Prema proceni američke agencije, Tramp ima 1.238 glasova, a sa 303 glasa delegata, koliko može da dobije na izborima u pet saveznih država 7. juna, on bi mogao uveća svoju pobedu.

Tramp je u trci za republikansku nominaciju iza sebe ostavio 16 drugih kandidata i to na način koji često nije bio pristojan, ocenjuju mediji.

Jedan od njih je i Stiv Haus, republikanski lider u Koloradu, koji kaže da mu se dopada to što Tramp ima prošlost biznismena i da će biti dobro ako uspe da isto liderstvo pokaže i na političkom planu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво