Hilari Klinton prekršila pravila prepiske Stejt departmenta

Pretendent na demokratsku nominaciju za predsedničkog kandidata Hilari Klinton nije poštovala propise Stejt departmenta za službenu korespodenciju elektronskim putem.

U izveštaju inspektora Stejt departmenta se kritikuje upotreba privatnog mejla Hilari Klinton dok je bila na funkciji državnog sekretara, prenosi agencija Rojters.

"U najmanju ruku, sekretarka Klinton je trebalo da preda svu poštu koja se odnosila na funkcionisanje njenog sektora pre nego što je otišla sa funkcije. Ona ni to nije uradila i tako je prekšila pravila Stejt departmenta", navodi se u saopštenju.

Portparol Klintonove, Brajan Folon, rekao je da je izveštaj pokazao da je ona koristila mejl na način njenih prethodnika i da je njeno korišćenje privatnog mejla bilo poznato vladinim zvaničnicima u to vreme.

"Izveštaj pokazuje da su problemi u sistemima za čuvanje elektronske dokumentacije Stejt departmenta postojali od ranije i da nije bio presedan da neko ko je na njenoj poziciji koristi mejl Stejt departmenta sve do dolaska naslednika", naveo je Folon.

Dodao je da u izveštaju nije navedeno da je iko uspeo da hakuje privatni server koji je Klintonova koristila.

Izveštaj inspektora Stejt departmenta je predstavljen američkim kongresmenima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи