Moskva demantuje Stratfor: U Siriji nisu uništeni helikopteri

Ruska vazduhoplovna baza u Siriji teško je oštećena u napadu pripadnika Islamske države. Tom prilikom uništena su i četiri ruska jurišna helikoptera Mi-24. Rusko ministarstvo odbrane odmah je demantovalo navode Stratfora, tvrdeći da su "svi ruski helikopteri na zadacima uništavanja terorista".

Američka obaveštajna kompanija Stratfor objavila je satelitske snimke koji pokazuju velika oštećenja ruske vazduhoplovne baze u Siriji.

Slike ukazuju da su u požaru unutar baze uništena četiri ruska helikoptera i dvadeset kamiona.

Rusko ministarstvo odbrane odmah je demantovalo navode Stratfora, tvrdeći da su "svi ruski helikopteri na zadacima uništavanja terorista".

Moskva je, takođe, navela da krateri i oštećenja na aerodromu, kao i uništena tehnika potiču iz vremena kada su se u tom regionu vodile žestoke borbe između sirijske vojske i oružanih grupa.

Analitičar Stratfora istakao je da to nije bila slučajna eksplozija, prenosi Bi-Bi-Si.

"Gotovo da ne postoji mogućnost da je ovo bilo slučajno", dodao je analitičar.

Sirijska opservatorija za ljudska prava istakla je da je granatiranje vazdušne baze prijavljeno 11. maja, nakon što su borci Islamske države preuzeli kontrolu nad nekoliko mesta u tom regionu.

Prethodno je bilo nepotvrđenih informacija da se na aerodromu zapalilo gorivo i da su tom prilikom uništene neke letelice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво