Pentagon: Mansur planirao nove napade na snage SAD

Lider talibana mula Muhamed Ahtar Mansur ubijen je u napadu američke bespilotne letelice jer je predstavljao "neposrednu pretnju" za američke i koalicione snage u Avganistanu, saopštio je Pentagon.

Muhamed Ahtar Mansur je planirao nove napade na američke ciljeve u glavnom gradu Avganistana, Kabulu, saopštio je neimenovani američki zvaničnik.

Američki predsednik Barak Obama je ranije smrt vođe talibana nazvao "važnom prekretnicom" u dugotrajnim naporima za uspostavljanje mira u Avganistanu.

Najuticajnije ličnosti avganistanskih talibana sastale su se kako bi se dogovorili o nasledniku ubijenog vođe.

Mansur je ubijen u nedelju u napadu američke bespilotne letelice na njegovo vozilo u jugozapadnoj pakistanskoj provinciji Balučistan.

Lider talibana je bio naslednik osnivača talibana mule Muhameda Omara, o čijoj se smrti 2013. godine saznalo tek prošlog leta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво