Lideri G7 dogovorili agresivnije mere u borbi sa terorizmom

Ministri finansija i guverneri centralnih banaka grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7) postigli su dogovor da se preduzmu agresivnije akcije u borbi protiv finansiranja terorizma i nasilnog ekstremizma koji su, kako su se saglasili, pretnja globalnoj stabilnosti.

U akcionom planu, koji su finansijski lideri izdali nakon dvodnevnih razgovora na severu Japana, poziva se na povećanu razmenu informacija o finansijskim podacima.

Takođe, naglašavaju značaj smanjenja nivoa prekograničnih transakcija i pozivaju na saradnju povodom sankcija terorističkih finansijskih mreža.

Ministri G7 razgovarali su i o mogužnosti Bregzita. U završnom dokumentu sa sastanka ocenili su da ne samo Britanci, već i svet mora da bude spreman ukoliko građani Velike Britanije na referendumu u junu glasaju za izlazak svoje zemlje iz Evropske unije.

"Neizvesnost raste u svetu sa geopolitičkim konfliktima, terorizmom, talasom izbeglice, a tu je i mogući izlazak Velike Britanije iz EU što dodatno može da dovode do komplikacija u svetskoj privredi", navodi se u završnom dokumentu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво