Kako život javlja – izbeglice pokrenule televiziju

Izbeglička televizija nema zgradu, vozni park, a ni frekvenciju. Ipak, izveštava sa nekoliko najvažnijih tačaka u Evropi, od Lezbosa i Idomenija, do kampova u Nemačkoj. Nju su pokrenulo televizijski radnici koji su sada u izbeglištvu sa Bliskog istoka.

Na granici sa Makedonijom trenutno ima dosta policije i situacija je veoma loša. Izbeglica Arman Niamat Ula je pre svega novinar, a u kampu u Idomeniju, u kome je već tri meseca, bavi se svakodnevnim životom koji je često ispunjen protestima. Pita se kada će se sve završiti.

Arman i još desetak izbeglica koje se nalaze širom Evrope u kampovima prave priče i kače ih na Jutjub.

U medijima su izbeglice često samo pasivni objekti i nemaju prilike da pokažu kako stvari izgledaju iz njihove perspektive. Izbeglička televizija želi to da promeni.

Izbeglice ističu da samo žele dom i sigurnost, da nisu teroristi.

Ipak, nema mnogo lepih tema, ali kažu da prave televiziju i predstavljaju drugu perspektivu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво