Turski novinari osuđeni na pet godina zatvora

Dvojica turskih novinara osuđena su na po pet godina zatvora zbog odavanja državnih tajni, samo par sati nakon što je jednog od njih, Čana Dundara, napadač ispred sudnice pokušao da ubije.

Dundar, glavni urednik lista "Džumhurijet", je osuđen na pet godina i deset meseci zatvora, prenosi Rojters. Pored njega osuđen je i šef biroa istog lista u Ankari, Erdem Gul, na pet godina.

Sud je Dundara proglasio krivim za otkrivanje državih tajni u novinskim izveštajima o navodnom krijumčarenju oružja pobunjenicima u Siriji.

Oni su oslobođeni nekih od tačaka optužnice, uključujući i onu za pokušaj svrgavanja vlade.

Turska policija uhapsila je nešto ranije naoružanog napadača koji je ispred suda ispalio najmanje dva hica na Dundara.

Čan Dundar nije povređen u napadu, a drugi novinar Erdem Gul, koji kaže da je napadač viknuo "izdajnik" dok je pucao, lakše je povređen u nogu, prenosi AP.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво