Američki general: Pucajte vojsci u kasu da je uništite

Jedan od načina da se uništi vojska je da joj se "puca pravo u kasu", rekao je general major Piter Gersten, zamenik komandanta u operaciji "Nepokolebljiva odlučnost", koja se bori protiv Islamske države u Iraku i Siriji.

Piter Gersten je na nedavnoj konferenciji za štampu američkog Ministarstva odbrane, opisao vazdušni napad na ogromna skladišta novca u iračkom gradu Mosulu, preneo je Bi-Bi-Si.

Mosul je, kako je rekao, bio utočište jednoj od ključnih finansijskih figura Islamske države, koji je odgovoran za distribuciju novca njihovim borcima u tom području.

Gersten je naveo da se u zgradi nalazilo oko 150 miliona dolara kada je uništena, kao i da su Amerikanci znali u kojoj se tačno prostoriji nalazi novac.

Taj incident, sam po sebi, neće doprineti pobedi u bilo kom ratu, ali daje izuzetan doprinos u novoj fazi kampanje protiv Islamske države, koja je pokazala svoju ranjivost, navodi britanski medij.

"Naravno, još je veoma rano gledati ka završetku vazdušne kampanje. Islamska država je fleksibilan neprijatelj. I izgleda da je spremna da inspiriše svoje simpatizere u inostranstvu, u bliskoj budućnosti", upozorio je general major.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво