Pronađen živ ispod ruševina 13 dana posle zemljotresa

Spasilačke službe su u Ekvadoru ispod ruševina spasle 72-godišnjeg muškarca, gotovo dve nedelje posle razornog zemljotresa koji je pogodio tu južnoameričku zemlju, saopštile su lokalne vlasti.

Tim spasilaca iz Venecuele, koji je poslat u ispomoć ekvadorskim kolegama, pronašao je preživelog Manuela Vaskesa, zarobljenog ispod ruševina još od zemljotresa jačine 7,8 stepeni Rihtera, u kojem je pre 13 dana poginulo 660 ljudi, saopštila je ambasada Venecuele u Kitu.

Spasioci su Vaskesa otkrili u petak u provinciji Manabi, zahvaljujući tome što su "čuli zvukove u delimično urušenoj zgradi", prenela je agencija AFP.

Preživeli je primljen u bolnicu u dezorijentisanom i dehidriranom stanju, a lekari su ustanovili da ima problema sa bubrezima i da je izgubio nekoliko nožnih prstiju.

Zemljotres od 16. aprila, najjači koji je pogodio Ekvador tokom proteklih nekoliko decenija, uzrokovao je rušenje zgrada i oštećenje puteva i druge infrastrukture u turističkim mestima duž ekvadorske obale.

Predsednik Ekvadora Rafael Korea je najavio uvođenje niza drastičnih ekonomskih mera, koje imaju za cilj da se pokrije šteta od zemljotresa, procenjena na čak tri milijarde dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво