Gouv: Turska i Albanija u EU su pretnja po Veliku Britaniju

Ministar pravosuđa Velike Britanije Majkl Gouv upozorava da će se Velika Britanija suočiti sa imigracijom po principu "slobodan pristup za sve" ukoliko ne prekine veze s EU, posebno ističući priliv koji bi stigao iz Turske i Albanije, ali pominje i Srbiju.

Majkl Gouv u autorskom tekstu za Tajms, u okviru debate koja se u Britaniji vodi uoči referenduma o članstvu u EU 23. juna, insistira da potencijalne nove članice EU poput Turske i Albanije predstavljaju "direktnu i ozbiljnu pretnju" po britanske javne službe poput Nacionalne zdravstvene službe (NHS), kao i socijalnu harmoniju.

"Odgovor EU na migrantsku krizu jeste slobodan pristup za pet nacija sa pozivom Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Albaniji i Turskoj da pristupe Uniji. Pošto ne možemo da kontrolišemo granice, i zato što naš sporazum na žalost ne čini ništa da promeni tu činjenicu, javne službe kao što je NHS suočiće se nemerljivim pritiskom pošto će još milioni ljudi postati građani EU i imati pravo da se presele u Ujedinjeno kraljevstvo", tvrdi Gouv.

Sunarodnike je upozorio da vlast neće moći da im garantuje da će imati isti pristup zdravstvenoj nezi i socijalnim stanovima, ukoliko se ovaj tren nastavi.

"Postoji direktna i ozbiljna pretnja po naše javne službe, životni standard i mogućnost održanja društvene solidarnosti ukoliko prihvatimo da ostanemo u EU", kaže Gouv.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво