Jemen, ubijeno više od 800 boraca Al Kaide

U vojnoj ofanzivi protiv Al Kaide ubijeno je više od 800 članova te grupe, saopštila je arapska koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom.

Provladine snage ponovo su zauzele naftni terminal, kao i grad Mukalu, koji se smatra uporištem džihadista, naveli su vojni izvori, prenosi AFP.

"Rezultat operacije je pogibija više od 800 članova Al Kaide i nekih njihovih lidera, dok su pojedini pobegli", navodi se u saopštenju komandanata koalicije koje je objavila saudijska agencija SPA.

Neimenovani vojni oficir rekao je za AFP da u Mukali, gradu sa oko 200.000 stanovnika, borci Al Kaide nisu pružali otpor i da su se povukli na zapad.

Vojni izvori su naveli da je u nedelju sedam jemenskih vojnika poginulo kada je vozilo puno bombi eksplodiralo na jugu Jemena, gde su vladine snage uz vazdušnu podršku arapske koalicije pokrenule ofanzivu protiv Al Kaide.

Snage lojalne predsedniku Abedrabu Mansuru Hadiju pre dva dana su pokrenule ofanzivu u Zindžibaru, nakon što su u sličnim napadima džihadisti isterani iz drugih oblasti na jugu.

Do najnovijih sukoba došlo je u trenutku kada predstavnici vlade i pobunjenika, koje podržava Iran, nastavljaju mirovne pregovore uz posredovanje UN u Kuvajtu, koji su počeli u četvrtak.

Pregovarači su pod pritiskom da učvrste krhko primirje koje je stupilo na snagu 11. aprila, iz kojeg su džhadisti isključeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво