Bi-Bi-Si: Tramp veruje u 25 stvari

Vodeći među republikanskim predsedničkim kandidatima Donald Tramp veruje u 25 stvari, a spisak je objavio britanski Bi-Bi-Si. Među prvih nekoliko je to da su mnogi Arapi koji žžive u Americi pozdravili i slavili terorističke napade SAD 11. septembra 2001. godine, kao i da bi video nadzor trebalo postaviti u svim džamijama u SAD.

Tramp veruje da bi sve muslimane trebalo da prati policija a takođe, ga "nije briga" ako je video nadzor u džamijama politički nekorektan.

Republikanac smatra i da bi se u borbi protiv ID trebalo služiti posebnim metodama torture poput simuliranog davljenja i drugih sličnih tehnika ispitivanja.

Tramp, između ostalog, veruje i u izgradnju zida na granici SAD sa Meksikom, pri čemu tvrdi da su većina Meksikanaca koji dolaze u SAD mahom kriminalci.

Pri tom, takav zid na granici neće zaustaviti samo njih već i sirijske izbeglice, smatra Tramp pri čemu veruje da Meksiko treba sam da plati izgradnju zida.

On, takođe, predlažže i masovnu deportaciju 11 miliona ilegalnih migranata, koliko se procenjuje da ih ima u SAD.

Još jedna stvar u koju Tramp veruje je i to i da bi se sa ruskim liderom Vladimirom Putinom slagao veoma dobro.

U intervjuu za Si-En-En, Tramp je kazao da se Obama i Putin suviše ne sviđaju jedan drugom da bi pregovarali, ali "ja bih se sa Putinom verovatno vrlo dobro slagao".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво