Opservatorija: U vazdušnim napadima u Siriji ubijena 44 civila

Sirijski opozicioni aktivisti saopštili su da su 44 civila ubijena u vazdušnim napadima na dva grada pod kontrolom opozicije na severozapadu Sirije.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, saopštila je da je među žrtvama napada bilo troje dece, kao i da očekuje da će broj stradalih biti veći.

Ta organizacija je navela da su napadnuti gradovi Marat el Numan i Kafranbel u provinciji Idlib u kojima je tokom petogodišnjeg građanskog rata bilo više protesta i protiv ekstremista među pobunjenicima, kao i protiv režima predsednika Bašara el Asada.

Organizacija Lokalni koordinacioni odbori saopštila je da je u Martu El Numanu pogođena pijaca. 

Direktor Opservatorije Rami Abdul Rahman je naveo da su današnji udari među napadima s najvećim brojem žrtava otkada je krajem februara počelo primirje.

Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi rekao je iza vazdušnog napada na pijacu u delu Sirije koji je pod kontrolom pobunjenika, najverovatnije stoje snage sirijske vlade.  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи