SAD: U Irak šaljemo "apače" i još 200 vojnika

Kako bi pojačali borbu protiv ID, zvaničnici SAD potvrdili su da će poslati 200 pripadnika američke vojske i helikoptere tipa "apač" u Irak, čime će se broj američkih vojnika u Iraku povećati na oko 4.000. Takođe, SAD su obećale kurdskim snagama pomoć od 415 miliona dolara.

Ministar odbrane Eš Karter je izjavio da će nove snage uglavnom služiti kao podrška iračkim snagama na liniji fronta, prenosi AP.

Ovo saopštenje je objavljeno u momentu kada se vode borbe za preuzimanje Mosula, drugog po veličini grada u Iraku.

Odluka o pomoći je doneta nakon višenedeljnih razgovora sa komandantima i iračkim liderima, i odluke predsednika SAD Baraka Obame da se pojačaju snage u Iraku.

Većina vojnika će biti pripadnici američkih specijalnih snaga, s ciljem da pomažu i savetuju Iračane.

Finansijska pomoć koju su SAD ovom prilikom obećali kurdskim snagama iznosi 415 miliona dolara, potvrdio je ministar odbrane Eš Karter.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи