Moskva: Ukrajinski scenario preti Makedoniji i Balkanu

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je sve političke snage u Makedoniji da krizu u zemlji rešavaju mirnim sredstvima i upozorilo da korišćenje "ukrajinskog scenarija" i "inspirisanje državnog prevrata spolja" preti destabilizaciji u Makedoniji i na Balkanu u celini.

"Korišćenje 'ukrajinskog scenarija', nelegitimne akcije i državni prevrat inspirisani spolja prete da izazovu duboke potrese u Makedoniji i destabilizaciju Balkana u celini", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

U saopštenju se navodi da je makedonska opozicija "ponovo postala instrument za eskalaciju" unutrašnjeg političkog konflikta, sa podrškom spolja, sa ciljem da propadnu vanredni izbori 5. juna, koji su "jedini demokratski legitimni izlaz iz duže krize".

Rusko ministarstvo je podsetilo da je njihovo održavanje usaglašeno prošlog leta, uz aktivnu saradnju EU i SAD, i ocenilo da Zapad treba da se pridržava dogovora i preuzetih obaveza.

"Pozivamo sve političke snage i predstavnike međunarodne zajednice da poštuju put rešavanja situacije u Makedoniji mirnim sredstvima uz poštovanje dejstava i odluka legitimnih vlasti i rukovodstva Makedonije", navodi se u saopštenju.

Moskva takođe smatra da je nedozvoljena destabilizacija osetljive situacije u Makedoniji, koja je uslovljena složenom etnokonfesionalnom strukturom zemlje.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи