Nove smrtne kazne zbog sukoba u Sinđijangu

Zbog dokazane krivice za ubistva i druge zločine tokom protesta u provinciji Sinđijang, još šestoro Kineza osuđeno na smrt. Time se broj onih koji će zločine platiti životom popeo na 12.

Još šestoro Kineza osuđeno je na smrt zbog dokazane krivice za ubistva i druge zločine tokom nedavnih protesta u provinciji Sinđijang, kada je poginulo 200 ljudi.

Time se broj onih koji će zločine platiti životom popeo na 12. Međutim, spekuliše se da će trojici osuđenika kazna biti preinačena u kaznu doživotnog zatvora.

Najveći sukobi u Kini u poslednjih nekoliko decenija, dogodili su se u julu između dve etničke zajednice - manjinskih muslimanskih Ujgura i većinske Han populacije.

Protesti u glavnom gradu pokrajine Sinđijang Urumćiju, gradu sa oko 2,3 miliona stanovnika, počeli su u julu.

Ujguri su tada protestovali zbog načina na koji je vlada reagovala u sukobima u junu, između pripadnika većinskog naroda Han i Ujgura u Šaoguanu, u kojima su ubijena dvojica Ujgura.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи