Raketni sistem S-300 stigao u Iran

Prva isporuka ruskog raketnog sistema S-300 stigla je u Iran, prenosi RT.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ukinuo zabranu isporuka protivvazdušnih raketnih sistema S-300 Iranu, koju je uveo Dmitrij Medvedev 2010. godine, dok je bio predsednik.

Putin je potpisao ukaz kojim se ukida zabrana tranzita preko ruske teritorije, uključujući i vazdušni saobraćaj, transport sa ruske teritorije u Iran, kao i predaju Iranu sistema S-300 izvan predela Rusije uz korišćenje plovila i vazduhoplova pod ruskom zastavom, preneli su ruski mediji.

Posle sankcija uvedenih Iranu, bilo je suspendovano važenje rusko-iranskog ugovora iz 2007. godine o isporuci sistema S-300.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je tada naglasio da je sistem S-300 prvenstveno odbrambeni i da nije predviđen za napade, čime ne ugrožava nijednu regionalnu državu, uključujući Izrael.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво