Teroristi iz Brisela prvobitno planirali napad na Pariz

Organizatori terorističkog napada na Brisel, u kojem je 22. marta poginulo 32 ljudi, prvobitno su planirali da izvrše novi napad na Pariz, ali su se kasnije ipak odlučili za belgijsku prestonicu zbog hapšenja nekih od glavnih osumnjičenih, saopštilo je belgijsko državno tužilaštvo.

"Mnogobrojni elementi istrage su pokazali da je teroristička grupa prvobitno imala nameru da ponovo izvrši napad u Francuskoj", navodi se u saopštenju belgijskog tužioca, a preneo je Rojters.

"Pošto su bili iznenađeni brzinom napretka istrage, doneli su odluku da napad ipak izvrše u Briselu", istakao je tužilac.

Istražni organi su otkrili blisku povezanost između ćelije koja stoji iza napada u Briselu i grupe koja je izvršila napade u Parizu, u kojima je stradalo 130 ljudi.

Tužilaštvo je navelo i da je Muhamed Abrini, koji je već ranije bio optužen za učešće u napadima u Parizu u novembru prošle godine, sada optužen za "teroristička ubistva" počinjena tokom prošlomesečnog napada u Briselu.

"Sudija zadužen za slučajeve terorizma je doneo odluku da Abrini ostane u pritvoru u sklopu istrage napada na stanicu metroa u Briselu i na briselskom aerodromu Zaventem", stoji u saopštenju.

Abrini, poznat i kao "muškarac sa šeširom" koji je snimljen pored dvojice bombaša neposredno pre napada na briselski aerodrom, optužen je za učešće u aktivnostima terorističke grupe, teroristička ubistva i pokušaj terorističkih ubistava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво