Francuska: Izručenje Abdeslama nije dovedeno u pitanje

Iako je izručenje osumnjičenog za terorističke napade u Parizu Salaha Abdeslama suspendovano, ono nije dovedeno u pitanje, izjavio je francuski ministar pravde Žan-Žak Irvoa.

Žan-Žak Irvoa je u saopštenju naveo da je izručenje odloženo zbog "potreba istrage u Belgiji" u vezi sa drugim slučajem.

Francuske sudije mogu da zatraže "privremen transfer" Abdeslama u Francusku da bi mogao da bude ispitan i optužen, dodaje se u saopštenju, prenela je agencija AP.

Abdeslamov advokat Sven Mari je juče rekao da će izručenje njegovog klijenta Francuskoj najverovatnije "potrajati nekoliko nedelja" pošto ga istražitelji ispituju o prošlomesečnoj pucnjavi s policijom u Briselu.

"On će biti isporučen Francuskoj za nekoliko nedelja. Prvo mora da bude saslušan u drugom predmetu", rekao je Mari novinarima, misleći na pucnjavu od 15. marta u koju je bio umešan Abdeslam, prenela je agencija AFP.

Belgijski sud je 31. marta presudio da Abdeslam treba da bude izručen Francuskoj.

Abdeslam je poručio da želi da sarađuje sa francuskim vlastima i da želi da ga Belgija izruči Francuskoj.

U pritvoru u Brižu nalazi se od 18. marta. Povezan je sa nekoliko osoba umešanih u terorističke napade u belgijskoj prestonici. Jedan je od glavnih osumnjičenih za terorističke napade u Parizu 13. novembra prošle godine, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи