Abdeslamov brat: Salah svesno odlučio da ne aktivira eksploziv

Osumnjičeni organizator terorističkih napada u Parizu Salah Abdeslam svesno je odlučio da ne aktivira eksploziv tokom bombaških napada u francuskoj prestonici u novembru prošle godine, tvrdi njegov brat Muhamed.

Abdeslamov brat kaže da je Salah "samovoljno odlučio da se ne raznese" zajedno sa drugim džihadistima Islamske države, koji su u napadima u Parizu ubili ukupno 130 ljudi, prenela je agencija AFP.

Muhamed navodi da mu je brat iz zatvora na severu Belgije poručio: "Da sam to želeo, moglo je da bude više žrtava. Srećom, nisam to uradio."

Salah Abdeslam, jedini preživeli počinitelj terorističkih napada u Parizu, uhapšen je u Briselu 18. marta nakon četiri meseca u bekstvu, tokom kojih je bio najtraženiji čovek u Evropi.

Veruje se da je Abdeslam bio koordinator napada zadužen za logistiku, a istražiteljima je rekao da je trebalo da izvede samoubilački napad na stadionu "Stad de Frans", ali je od toga odustao.

U Briselu se četiri dana posle Abdeslamovog hapšenja dogodio bombaški napad ID na aerodrom i metro, koji su izvršili džihadisti povezani sa ćelijom koja je izvršila napade u Parizu.

Abdeslam, koji bi trebalo da bude izručen Francuskoj, navodno je rekao svom bratu da želi da sarađuje sa policijom, kao i da nije učestvovao u napadima u Briselu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво