Pjongjang lansirao balističku raketu

Severna Koreja je lansirala balističku raketu u more kod istočne obale, samo nekoliko dana nakon što je lider te zemlje Kim Džong Un naredio dalje probe nuklearnih bojevih glava i raketa. Vašington pozvao Pjongjang da se uzdrži od povećanja tenzija.

Portparol južnokorejskog ministarstva odbrane rekao je da je raketa lansirana iz Sukčona na jugozapadu Severne Koreje, prenosi AFP. Dodao je da je raketa prešla 800 kilometara do Istočnog mora.

Američki vojni zvaničnik je rekao da je izgleda u pitanju raketa tipa "rodong" i da je ispaljena iz mobilnog sistema za lansiranje. 

U međuvremenu, Sjedinjene Američke Države su pozvale Severnu Koreju da se uzdrži od poteza koji povećavaju tenzije. 

Američki Stejt department je u saopštenju naveo da pomno prati situaciju i apelovao na Severnu Koreju da se usredsredi na preduzimanje konkretnih koraka ka ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza, preneo je Rojters.

Neimenovani američki zvaničnik odbrane tvrdi da je Pjongjang lansirao dve, a ne jednu raketu, ističući da se time krše rezolucije Saveta bezbednosti UN, preneo je AFP.

Stejt department, međutim, nije potvrdio tu informaciju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво