Iran ispalio rakete s natpisom “Izrael mora biti uništen”

Iranske balističke rakete srednjeg dometa dizajnirane su da mogu da pogode Izrael, izjavio je komandant raketne jedinice Revolucionarne garde, nakon što je vojska testirala dve rakete. Bajden upozorio Iran da ne krši nuklearni sporazum.

Na raketama je posalo "Izrael mora biti potpuno uništen", javila je iranska agencija Fars.

"Razlog zbog kojeg smo napravili naše rakete sa dometom od 2.000 kilometara je da bi mogle da, sa bezbedne daljine, pogode naše neprijatelje cionističkog režima", rekao je brigadni general Amir Ali Hadžizadeh, javila je iranska agencija ISNA.

Amir Ali Hadžizadeh je zapretio da će "što više neprijatelji budu jačali sankcije, to će žešći biti odgovor" Revolucionarne garde.

Dve rakete ispaljene su jutros u okviru vojne vežbe sa teritorije severnog dela Irana i pogodile su mete na jugoistoku zemlje, udaljene 1.400 kilometara, preneo je Rojters.

Teheran je i juče saopštio da su iranske oružane snage izvele nova testiranja balističkih raketa kako bi demonstrirale "moć zastrašivanja" i "spremnost zemlje da upotrebi sva raspoloživa sredstva u suočavanju sa pretnjama" uperenim protiv teritorijalnog integriteta Irana.

Saopštenje je prenela zvanična iranska novinska agencija IRNA, opisavši vojnu vežbu u kojoj su "balističke rakete ispaljene iz silosa" u različitim delovima zemlje, navodi AFP.

Iranska agencija ISNA prenosi da je Iranska revolucionarna garda ispalila juče nekoliko balističkih raketa iz silosa širom zemlje u okviru vojne vežbe.

Vašington je u januaru uveo nove sankcije Iranu zbog njegovog raketnog programa ubrzo nakon što su Teheranu ukinute odvojene sankcije koje su bile vezane za iranski nuklearni program, podseća Frans pres.

Američki potpredsednik Džozef Bajden upozorio je danas Iran da će SAD reagovati u slučaju da prekrši nuklearni sporazum postignut sa šest velikih sila.

Bajden, koji se nalazi u Izraelu gde je razgovarao s premijerom Benjaminom Netanjahuom, reagovao je na vest da je Iran danas ispalio dve balističke rakete na kojima je bilo ispisano "Izrael mora biti potpuno uništen".

"Iran s nuklearnim oružjem predstavlja apsolutno neprihvatljivu pretnju Izraelu, regionu i SAD. Mi ćemo reagovati ako Iran prekrši nuklearni sporazum", rekao je američki potpredsednik.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи