Читај ми!

Putin: Izbori u Siriji ne remete mirovne pregovore

Rusija smatra da je odluka sirijskih vlasti o organizovanju parlamentarnih izbora u aprilu 2016. godine u skladu sa trenutnim Ustavom Sirije i da ne ugrožava preduzete mere u sprovođenju mirovnog procesa, saopštio je Kremlj. Francuski predsednik reagovao osudivši organizovanje izbora.

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da organizovanje parlamentarnih izbora neće uticati na mirovni proces o okončanju petogodišnjeg rata u Siriji, navodi se u saopštenju, u kom se dodaje da se prekid vatre, koji je stupio na snagu pre nedelju dana, uglavnom poštuje.

Putin je ocenu izneo posle telefonskog razgovora sa francuskim kolegom Fransoa Olandom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i premijerima Velike Britanije i Italije, Dejvidom Kameronom i Mateom Rencijem.

Kremlj je naveo da je primirje stvorilo uslove za političko rešavanje sirijske krize putem dijaloga zaraćenih strana pod okriljem UN. Nastavak pregovora zakazan je za 9. mart u Ženevi.

Oland je, sa druge strane, osudio organizovanje izbora u Siriji.

"Ideja o organizovanju izbora je provokativna i potpuno nerealna", rekao je Oland na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Angelom Merkel u Parizu.

Sirijske vlasti su 22. februara saopštile da će 13. aprila biti održani parlamentarni izbori.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво