Dodatna sredstva za bezbednosne mere u Kaleu

Britanija će dati još oko 20 miliona evra dodatnih sredstava za jačanje bezbednosnih mera u Kaleu gde hiljade izbeglica boravi u kampovima u nadi da će preći Lamanš, izjavio je francuski ministar za evropske poslove Harlem Dezir.

Britanija je već dala više od 60 miliona ali "daće još oko 20 miliona evra", rekao je Harlem Dezir radiju RFI.

Tim novcem će se pojačati bezbednost u zoni prilaza tunelu i ojačati borba protiv mreža krijumčara ljudi, preneo je AFP.

Vest o dodatnim sredstvima saopštena je par sati pre samita francuskog predsednika Fransoa Olanda i britanskog premijera Dejvida Kameona u Amjenu, na severu Francuske, gde će glavna tema biti kriza u Kaleu.

Juče je šest iranskih migranata zašilo usta u znak protesta protiv masovnih iseljenja i rušenja dela divljeg izbegličkog kampa u Kaleu, u očajničkom pokušaju da privuku pažnju javnosti na situaciju u kojoj se nalaze.

U predgrađu te francuske luke već treći dan traje rušenje  divljeg naselja u kojem živi više hiljada ljudi koji se nadaju da će krišom preći Lamanš kako bi se dokopali boljeg života u Velikoj Britaniji.

Da bi sprečili rušenje svojih improvizovanih kućica, neki migranti su se popeli na krovove, dok su ih drugi u znak protesta zapalili.

Iranci koji su zašili usta su u rukama držali papir na kojem je napisan poziv predstavnicima Ujedinjenih nacija da posete kamp.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво